Management

Voor het goed uitoefenen van een management positie is het belangrijk dat je geestelijk en lichamelijk goed in balans blijft. Specifieke managementtaken kunnen dan op efficiëntere wijze worden uitgevoerd. De Alexander Techniek leert je hoe je een ontspannen indruk kunt maken door het inlassen van rustmomenten. In plaats van te “doen” leer je om “te laten”. Zo kies je bewuster hoe je op situaties wilt reageren. Ook leer je op deze manier beter te focussen. Na een aantal lessen zul je je vrijer en energieker gaan voelen en herstel je sneller na een zware dag. Op deze manier creëer je tevens een ontspannen werkklimaat voor collega’s.

Naast je houding en coördinatie is het gebruik van je stem een essentieel onderdeel van het presenteren. Alexander Techniek kan je helpen bij het ontwikkelen van een goed stemgeluid. Daarnaast kan het eventuele nervositeit helpen afnemen. Samen met een leraar observeer je stap voor stap welke overbodige spanningen je eventueel veroorzaakt. Overbodige spierspanning heeft direct zijn weerslag op de kwaliteit van je stem. Na een serie lessen is je keel vrij en open. Je lichaam is in balans.

Deze factoren zorgen samen voor een alerte en zelfverzekerde interactie met je publiek. En voor een goede uitoefening van je functie als manager.

Carrière

Een carrière biedt uitdaging. Het geeft je de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen en je grenzen te verleggen. Om goed te functioneren is het belangrijk dat je geest en je lichaam in harmonie samenwerken. Alexander Techniek biedt je de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van je potentieel.

Omdat Alexander Techniek van binnenuit werkt, zul je merken dat de beoefening ervan doorwerkt in tal van aspecten in je loopbaan. De kern hierbij is het vinden van je authenticiteit. Wat zijn je drijfveren? Zijn er hinderlijke gedachtepatronen die een goed functioneren in de weg zitten? Samen met een leraar oefen je in zelfobservatie waardoor je dichter bij de kern komt. Een sterker zelfbewustzijn resulteert in een sterker kunnen.

Stress

In onze maatschappij draaien veel dingen om het eindresultaat. We haasten ons naar ons werk, naar de sportschool. We doen ons best om er goed uit te zien. Zelden nemen we tijd voor een moment van reflectie. Alexander Techniek doet dit juist wel. Het gaat er niet alleen om dat we dingen doen, maar vooral ook hoe we ze doen: kwantiteit versus kwaliteit. Alexander Techniek helpt bij het opsporen van blokkades en het loslaten van spanningen.

Beter omgaan met stress is vaak ook anders leren bewegen. Alexander Techniek is gebaseerd op de wetenschap dat lichaam en denken elkaar beïnvloeden. Stressvolle gedachten leiden tot hogere spierspanning en verkrampte bewegingen. Omgekeerd kan bewuste lichamelijke ontspanning je gedachten tot rust brengen en stress doen afnemen. Alexander Techniek brengt je mentaal in balans zodat je beter in staat bent om kalm op situaties te reageren.