Toepassingen

Alexander Techniek kan voor iedereen van waarde zijn en richt zich niet op een specifieke doelgroep. Er zijn zeer veel verschillende redenen denkbaar om de techniek toe te passen.

Hoewel Alexander Techniek geen therapie is maar een leerproces inhoudt, kunnen de positieve therapeutische effecten ervan groot zijn. De techniek richt zich op de fundamentele oorzaken van een groot aantal fysieke en mentale klachten die samenhangen met de manier waarop we onszelf aansturen.

Alexander Techniek biedt belangrijke ondersteuning bij het leren en perfectioneren van nieuwe vaardigheden. De Alexander Techniek kan van belang zijn voor iedereen -jong en oud – die zichzelf en zijn of haar mogelijkheden en talenten in alle vrijheid wil leren kennen en ontplooien of die zijn zelfkennis, bewustzijn en vitaliteit wil vergroten.

Ook als preventie van klachten en blessures en als ondersteuning bij herstel van ziekte of bij revalidatie kan de techniek van grote waarde zijn. Bij medische problemen raden wij u aan altijd een arts te raadplegen.

Lees verder over het nut van Alexander Techniek aan de hand van enkele voorbeelden:

Houding en ademhaling

Lichamelijke klachten

Podiumkunsten

Sport en beweging

Zwangerschap

Computer en kantoor